Megállt, majd elindult és már ütköztek is

2019. 04. 18., cs - 10:42
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi rendőrök befejezték a közúti baleset gondatlan okozása miatt indult vizsgálatot egy 36 éves székesfehérvári férfival szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. április 22-én a déli órákban egy személygépkocsi az M7-es autópályáról Balatonvilágos irányába tartott, Balatonfőkajár külterületén. Az autópálya lehajtó és a 71-es számú főút kereszteződéséhez érve a 36 éves sofőr ugyan megállt autójával az "Állj! Elsőbbségadás kötelező!" közúti közlekedési jelzőtábla előtt, de a megállást követően azonnal elindult, és nem adott elsőbbséget a neki balról, a 71-es számú főúton, Enying irányából Balatonakarattya felé közlekedő motorosnak. A motorkerékpár a személygépkocsi bal elejének ütközött. A kétkerekű sofőrje könnyű, utasa súlyos sérülést szenvedett, mindkét járműben jelentős anyagi kár keletkezett.

Az igazságügyi műszaki szakértő véleménye szerint a közlekedési csomópont jól belátható, és a motorkerékpár nem közlekedett gyorsabban a megengedett sebességnél.

K. Ferenc 36 éves székesfehérvári lakos ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

baleset

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Életet mentettek

A tűzből kísérték ki azt a helyi férfit a simontornyai rendőrök, aki motorját akarta kitolni az égő ház teraszáról.

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.