Megállt, majd elindult és már ütköztek is

2019. 04. 18., cs - 10:42
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi rendőrök befejezték a közúti baleset gondatlan okozása miatt indult vizsgálatot egy 36 éves székesfehérvári férfival szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. április 22-én a déli órákban egy személygépkocsi az M7-es autópályáról Balatonvilágos irányába tartott, Balatonfőkajár külterületén. Az autópálya lehajtó és a 71-es számú főút kereszteződéséhez érve a 36 éves sofőr ugyan megállt autójával az "Állj! Elsőbbségadás kötelező!" közúti közlekedési jelzőtábla előtt, de a megállást követően azonnal elindult, és nem adott elsőbbséget a neki balról, a 71-es számú főúton, Enying irányából Balatonakarattya felé közlekedő motorosnak. A motorkerékpár a személygépkocsi bal elejének ütközött. A kétkerekű sofőrje könnyű, utasa súlyos sérülést szenvedett, mindkét járműben jelentős anyagi kár keletkezett.

Az igazságügyi műszaki szakértő véleménye szerint a közlekedési csomópont jól belátható, és a motorkerékpár nem közlekedett gyorsabban a megengedett sebességnél.

K. Ferenc 36 éves székesfehérvári lakos ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

baleset

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás a 43-as főúton

Baleset miatt teljes az útlezárás a 43-as főút 6-os kilométerszelvényében, Szeged-Szőregen. A forgalmat a rendőrök a főút melletti szervizútra terelik.

 

Három embercsempész ellen indult eljárás

Egy szerb, egy bosnyák és egy szlovák állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében. Nyolc bangladesi férfit szállítottak.

 

Szemébe sütött a nap

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya befejezte a vizsgálatát annak a 70 éves bölcskei férfinak az ügyében, akivel szemben közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás.

 

Három körözés volt ellene érvényben

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály munkatársai rövid előkészület után, egy szervezett akció keretében Pécsen, búvóhelye közelében fogták el azt a férfit, aki a vérfertőzés miatt jogerősen kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

 

Négy határsértő Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Kiszombornál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.