Megállt, majd elindult és már ütköztek is

2019. 04. 18., cs - 10:42
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi rendőrök befejezték a közúti baleset gondatlan okozása miatt indult vizsgálatot egy 36 éves székesfehérvári férfival szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2018. április 22-én a déli órákban egy személygépkocsi az M7-es autópályáról Balatonvilágos irányába tartott, Balatonfőkajár külterületén. Az autópálya lehajtó és a 71-es számú főút kereszteződéséhez érve a 36 éves sofőr ugyan megállt autójával az "Állj! Elsőbbségadás kötelező!" közúti közlekedési jelzőtábla előtt, de a megállást követően azonnal elindult, és nem adott elsőbbséget a neki balról, a 71-es számú főúton, Enying irányából Balatonakarattya felé közlekedő motorosnak. A motorkerékpár a személygépkocsi bal elejének ütközött. A kétkerekű sofőrje könnyű, utasa súlyos sérülést szenvedett, mindkét járműben jelentős anyagi kár keletkezett.

Az igazságügyi műszaki szakértő véleménye szerint a közlekedési csomópont jól belátható, és a motorkerékpár nem közlekedett gyorsabban a megengedett sebességnél.

K. Ferenc 36 éves székesfehérvári lakos ellen közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárás vizsgálati szakaszában a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyben keletkezett iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

baleset

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

 

Ittasan vezetett

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

3,5 tonna helyett 9 tonna

Az Ártándon megállított külföldi sofőr túlsúlyos járműszerelvénnyel közlekedett. A rendőrök vele szemben szabálysértési eljárást indítottak.