Megbontotta az épület falát, úgy szerezte meg az értékeket

2019. 01. 23., sze - 16:24
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Lopás bűntett miatt indult büntetőeljárás egy budapesti férfi ellen. A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

A berhidai illetékességű sértett tett bejelentést a rendőrségen, hogy ismeretlen személy 2018. június 16. és 2018. augusztus 16. között a családi házának különálló melléképületébe bement és onnan értéktárgyakat vitt el.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján az ingatlant bérlő 20 éves budapesti lakos került a rendőrök látókörébe, mint a bűncselekmény elkövetője. A fiatalember az anyagi gondjait akarta megoldani azzal, hogy a melléképületből értékeket vitt el a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül. A férfi az épület falát megbontva a helyiségbe jutott, és több héten keresztül szekrénysort, festményeket és porcelánokat tulajdonított el több mint kettőszázezer forint értékben.

A várpalotai rendőrök a 20 éves férfi ellen lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást. A nyomozás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rablás miatt keressük

A dunaújvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Forgalomterelés a 42-es számú főúton

Megnövekedett a határátlépés és várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.