Meghamisította az igazgatói leveleket

2019. 03. 10., v - 09:19
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kiskőrösi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Az egyik kiskőrösi tanintézmény igazgatója 2019. január 14-én feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki az általa írt levelek tartalmát meghamisította.

A nyomozás során kiderült, hogy az igazgató még tavaly decemberben az egyik diák édesanyjának két hivatalos levelet írt, mert a tanuló az aktuális tanévben 30 órát meghaladóan hiányzott. Az ajánlott küldeményeket mindkét esetben a fiatal lány vette át, és a borítékokat továbbította is a címzettnek.

Édesanyja a kézhez kapott – helyesírási hibáktól hemzsegő – levelekben már azt olvashatta, hogy a lánya iskolai versenyeken vett részt, a tantárgyakból jól fejlődik, illetve a továbbiakban is számítanak rá az elkövetkezendő vetélkedők, iskolai rendezvények során. A magánokiratnak minősülő írásokat az édesanya az iskola több tanárának is megküldte e-mailben, így próbálta igazolni azt, hogy lánya aktív tagja a tanulói közösségnek. A borítékok tartalma végül eljutott a tanintézmény vezetőjéhez, aki meglepődve látta az iratok alján a meghamisított névaláírását.

A nyomozás során kiderült, hogy az eredeti – a szülőt a hiányzásról tájékoztató – leveleket a 18 éves lány cserélhette ki az őt méltató irományokra. A rendőrök a diákot hamis magánokirat felhasználása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Kiskőrösi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az ügyet a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Hercegszántónál

Afgán állampolgárnak vallotta magát az az illegális migráns, aki Hercegszántónál jogellenesen akart az országba bejutni.

 

Határsértők Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.