Meghiúsult szexuális erőszak

2017. 08. 29., k - 05:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal zárult annak a férfinak az ügye, aki három hónappal ezelőtt megtámadott egy nőt, majd kifosztotta Józsefvárosban.

A nyomozás adatai szerint a 34 éves erdőkertesi Sz. János 2017. május 31-én 23 óra körül Budapesten, a VIII. kerület Kisfaludy utcában egy fiatal nő mögé lépett és belökte egy kapualjba. A férfi lefogta és egy késsel megfenyegette, hogy leszúrja, ha nem követi az utasításait. A nő határozott ellenállása miatt a férfi elállt a szexuális erőszaktól, majd elvette a hölgy pénzét, valamint a mobiltelefonját és elmenekült a helyszínről.

A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és a sértett által adott személyleírás alapján pár órával később Budapest, IX. kerületében az Üllői úton felismerték a férfit, aki a járőrök elől bemenekült egy társasházba, majd elbújt a belső udvaron és elrejtette a sértettől korábban elvett mobiltelefont. Sz. Jánost a helyszínen elfogták és elállították a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol ruházatának átvizsgálásakor megtalálták a bűncselekmény elkövetésénél használt kést. A nyomozók a férfit – őrizetbe vétele mellett – szexuális erőszak kísérlet és kifosztás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozást a józsefvárosi rendőrök befejezték és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam