Meglepettnek tettette magát, miután meglopta kollégáját

2020. 09. 24., cs - 09:34
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az I. kerületi rendőrök befejezték annak a férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint betörte munkatársa autójának ablakát, és ellopta a pénztárcáját.

Budapesten végzett bontási és építési munkálatokat egy férfi, és ahogy általában, 2020. június 15-én reggel is leparkolt az I. kerületben, majd tömegközlekedéssel bement a munkahelyére. A férfi már javában dolgozott, amikor az egyik kollégája, az 57 éves Cs. Illés késve érkezett; ám ez akkor senkinek nem tűnt fel. Nap végén együtt mentek vissza a leparkolt autóikhoz, amikor a férfi észrevette, hogy valaki betörte járműve ablakát, illetve ellopta a kesztyűtartóból a pénztárcáját – benne közel 45 ezer forinttal –, az autós kameráját, de még a szemüvegét is.

A sértett értesítette a rendőröket, akiknek a helyszínen részletesen elmesélte, hogy mi történt. Cs. Illés munkatársának végig együttérzőnek tettette magát, illetve azt is felajánlotta, hogy segít keresni az eltűnt pénztárcát. A nyomozók visszanézték az autókra rálátó biztonsági kamera felvételeit, amely alapján egyértelműen megállapították, hogy aznap reggel Cs. Illés törte be az ablakot, és lopta el az értékeket. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, és a rendőrök az autójában megtalálták a sértett pénztárcáját, kameráját és szemüvegét, amiket hiánytalanul visszaadtak a tulajdonosának.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság I. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Migránsok a taxiban

A szerb sofőr három embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.