Meglőtte a szomszéd kutyáját

2020. 02. 27., cs - 08:45
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök állatkínzás vétsége miatt indítottak büntetőeljárást a hédervári férfival szemben.

Bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy Héderváron 2020. február 26-án 17 óra körül meglőttek egy családi ház körbekerített udvarán egy kutyát. A járőrök a helyszínen megállapították, hogy a tacskót egy lövés érte, a sörét a hátsó lábán találta el az állatot. A ház bejárati ajtaja mellett található kutyaólban további lövedéket találtak. A szemle adatai alapján a lövések a szomszédból érkeztek, az ott élő 53 éves férfi elismerte a rendőröknek, hogy a légpuskájával ő lőtte meg a kutyát, a légfegyvert be is mutatta a helyszínen.

Az egyenruhások elfogták, és előállították a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra a lövöldözőt, majd állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi azzal próbálta magyarázni tettét, hogy idegesítette a szomszéd kutyájának az ugatása, ezért háromszor átlőtt a másik kertbe, majd amikor a tacskó elhallgatott, visszatért otthonába pihenni.

Az ügy vizsgálatát a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság folytatja.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő Szatymaznál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.