Megtalálta, használta, majd eladta

2020. 02. 12., sze - 09:22
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Jogtalan elsajátítás miatt indult eljárás egy 18 éves fiú ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Az eljárás adatai alapján a veszprémi fiatal 2019. október 23-án éjszaka Veszprém belvárosában megtalálta és magához vette azt a hatvanezer forint értékű telefont, amelyet tulajdonosa nem sokkal korábban az utcán elvesztett. Ezt követően az elkövető a készülék jogos tulajdonosát nem próbálta meg felkutatni, és a talált tárgyat a hatóságnál sem adta le, hanem azt használatba vette, majd később eladta egy ismerősének.

Az ügyben folytatott széleskörű adatgyűjtés eredményeként a veszprémi nyomozók az elkövető személyét beazonosították, majd 2019. november 29-én lakásán elfogták, a megyeszékhelyi rendőrkapitányságra előállították és gyanúsítottként kihallgatták jogtalan elsajátítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók a telefont lefoglalták, majd a sértettnek visszaadták.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Veszprémi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Leintették a rendőröket

Egy járókelő kért segítséget a pilisvörösvári körzeti megbízottaktól, akik a mentők érkezéséig újraélesztettek egy sérült, eszméletlen férfit.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 73 határsértő Csongrád-Csanád megyében szombaton. A rendőrök 48 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 személyt elfogtak, 30 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Lezárt akta: nem adott elsőbbséget

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfivel szemben, aki közlekedési szabályt szegett, és ezért egy motoros megsérült.

 

Határsértőket tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.