Megütötte, majd elvette a napszemüvegét

2019. 06. 30., v - 08:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Egy budapesti rendőrségi alkalmazott visszatartotta a támadót addig, amíg a kerületi kollégák a helyszínre értek.

Egy külföldi turista 2019. június 26-án délután három óra után Budapesten a rakparton sétált, amikor egy 32 éves budapesti férfi odalépett hozzá, megütötte és elvette a napszemüvegét.

A bűncselekménynek szemtanúja volt egy közelben tartózkodó rendőrségi alkalmazott, aki azonnal a férfi nyomába eredt, megállította és az elkövetőt a járőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányság rendőrei Sz. Ferencet elfogták, előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egészségügyi védőháló

A rendvédelmi szervek állományának hivatásos tagjai az átlagosnál nagyobb fizikai, pszichikai – esetlegesen biológiai, kémiai – kockázatnak lehetnek kitéve mindennapi munkájuk során.

 

Felgyorsult az ügymenet

2014 óta a 112-es hívásfogadó központok munkatársait kell tárcsázni baj esetén. Az elmúlt öt évben 25 milliónyian hívták fel ezt a számot, és sajnos nem csak akkor, ha segítséget akartak kérni.