Messzire elértek

2021. 09. 09., cs - 07:50
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A dunakeszi rendőrök 260 kilométert autózva, egy Debrecenhez közeli településen fogtak el egy rablással gyanúsítható férfit.

Egy 19 éves fiatalember sétált be a XVI. kerületi rendőrkapitányságra 2021. szeptember 2-án késő este és feljelentést tett egy ismeretlen ellen, aki nem sokkal korábban Gödön kirabolta: fenyegetéssel magával vitte a nagypapájától kapott karóráját. A Duna-parton ücsörgött egy padon, amikor beszélgetésbe elegyedett három férfivel, egyiküknek megtetszett az órája. Kérte, nem adta. Késeléssel fenyegette, odaadta.

A dunakeszi nyomozók először szó szerint a sötétben tapogatóztak, majd egyre-másra szedték össze az információkat, adatoltak, elemeztek, értékeltek, pár nappal később már nevesíteni tudták a tettest. A Debrecen melletti Újlétára 2021. szeptember 6-án éjszaka indultak, hajnalban már bilincselve utaztatták vissza a 25 éves M. Rómeót és a megtalált karórát.

Kihallgatásán félreértésre hivatkozott, a fenyegetést tagadta. Állítása szerint felpróbálta, rajta maradt, de azt hitte csak hülyéskednek.

Az őrizetbe vett férfi ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Dunakeszi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya, egyben kezdeményezik letatartózatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pillanatokon múlt a tragédia

Alkohol hatása alatt közlekedett autójával az a 21 éves férfi, aki balesetet szenvedett, majd kigyulladt a járműve. A rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Védett villamosok

Folytatódik a közösségi közlekedési járatok ellenőrzése Budapesten. A rendőrök ezúttal a 3-as, 62-es és a 62/A villamosok vonalára koncentráltak.