Minden lopott tárgy előkerült

2019. 12. 15., v - 08:15
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti rendőrök vádemelést javasolnak két helyi férfival szemben.

Kerékpárlopás miatt tett feljelentést 2019. január 29-én kora délután egy kecskeméti nő a helyi rendőrkapitányságon. A rendelkezésre álló adatok szerint a délelőtt folyamán ismeretlen tettes az egyik megyeszékhelyi családi ház bekerített udvaráról eltulajdonított egy – hozzávetőleg 50.000 forint értékű – lezárt biciklit.

Néhány hét múlva újabb két kerékpár tűnt el Kecskemét központjából. Az egyik áruház tárolójából két összezárt biciklit lopott el valaki úgy, hogy a lakatot levágta.

Az eljárás során beszerzett adatok szerint mind a két esetben ugyanaz a személy volt a tolvaj. Őt beazonosították és gyanúsítottként hallgatták ki többrendbeli lopás miatt. A 25 éves V. Zsolt beismerő vallomást tett.

Az ellopott bicikliket a rendőrök megtalálták, lefoglalták és visszaadták a tulajdonosoknak.

A gyanúsított azonban nem csak kerékpárlopásokra „szakosodott”. A nyomozás adatai szerint március 14-én társával együtt bemászott egy Bács-Kiskun megyei méhtelep területére, ahonnan vashulladékot és rézkábelt tulajdonítottak el. Az ellopott tárgyakat ezután visszavitték a sértett céghez értékesítésre. Az átvevő munkatárs azonban felismerte az általuk felaprított vasat, ezért a  férfiakat feljelentették. A történtek miatt V. Zsoltot és társát, a 27 éves S. Róbertet lopás bűntettével gyanúsítják megalapozottan a rendőrök.

A szabadlábon védekező kecskeméti férfiak ügyében a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban – vádemelési javaslattal – átadta az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Forgalomkorlátozás az M7-es autópályán

Egy tehergépjármű műszaki mentése miatt Martonvásár közelében, a Balaton irányába vezető oldalon forgalomkorlátozásra és lassú haladásra számítsanak a gépjárművezetők!

 

Leintették a rendőröket

Egy járókelő kért segítséget a pilisvörösvári körzeti megbízottaktól, akik a mentők érkezéséig újraélesztettek egy sérült, eszméletlen férfit.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 73 határsértő Csongrád-Csanád megyében szombaton. A rendőrök 48 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 személyt elfogtak, 30 fő bejutását pedig megakadályozták.