Mindig más történettel férkőzött a sértettek bizalmába

2019. 07. 29., h - 08:46
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Többrendbeli csalás, lopás és kifosztás miatt vették őrizetbe a józsefvárosi rendőrök a 64 éves férfit.

A VIII. kerületi járőrök 2019. július 26-án igazoltatták a Harminckettesek terén a budapesti V. Jánost, aki ellen a kerületi rendőrkapitányság kifosztás miatt elfogatóparancsot adott ki. A németországi lakcímmel rendelkező férfit elfogták, majd a nyomozók az eljárás során több bűncselekmény elkövetésével is összefüggésbe hozták, melyeket 2017 novembere és 2019 júliusa között követett el.   

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2019. július 28-án a délelőtti órákban egy zuglói panzióban hitette el egy 86 éves látássérült szállóvendéggel, hogy rokona a panzió tulajdonosának, majd felajánlotta az idős férfinek, hogy elkíséri a vasútállomásra, és segít neki az utazásban, csomagjai cipelésében. V. János útközben ellopta a férfi bőröndjét és telefonját.  

Egy másik esetben még 2017 szeptemberében egy Blaha Lujza téri aluljáróban állította azt egy férfinek, hogy a közelben telefonboltja van, és segít neki eladni a mobilját. A gyanútlan tulajdonos átadta a telefont V. Jánosnak, aki ezek után eltűnt.

Egy évvel később egy nőtől csalta ki az arany nyakláncát arra hivatkozva, hogy az ékszert meg akarja tőle venni, és amíg pénzt vesz ki a trezorból, a nyakláncot leméreti. A nő a láncot odaadta a csalónak, azonban a nyakékért ígért 120 ezer forintot soha nem kapta meg. 

A nyomozás során kiderült továbbá, hogy másfél év alatt V. János több mobiltelefont ellopott, elvitte egyik szállásadója pénzét, egy lottózóból pedig egy tabletet emelt el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit egyrendbeli kifosztás, kétrendbeli csalás és ötrendbeli lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Vonaton bújtak meg

Nyolc férfit találtak az egyik vagonban Bács-Kiskun megyében az egyenruhások .