Most őket vitték

2021. 12. 06., h - 10:51
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A nagykátai rendőrök elfogták azt a három tápiószecsői férfit, akik a gyanú szerint gépkocsikat loptak, házakba és üzletekbe törtek be. Mindent vittek, ami mozdítható, ami nem volt az, ahhoz trélert hívtak.

Egy 2021. november 29-én ellopott gépkocsiról szóló bejelentés alapján kezdtek el szélesíteni és bizonyítékokat gyűjteni a rendőrök. Két nap alatt összerakták az egyre nagyobb képet, azonosították a célszemélyeket. A csapat tagjait – egy 18 és két 24 éves férfit - 2021. december 1-jén tápiószecsői otthonukban elfogták, majd előállították.

A nyomozók mindhárom férfi lakását átkutatták, egyiküknél megtaláltak és lefoglaltak egy betörésből származó láncfűrészt.

Az autólopáson túl további vagyon elleni bűncselekmények kerültek fel a listára. Az is kiderült, az ellopott gépkocsival pár órával később a csapat két tagja egy tápióbicskei barkácsboltig autózott, betörtek, majd közel 1,2 millió forintos, szerszámgépeket rejtő zsákmánnyal távoztak.  Még menetből elhajtottak Sülysápra, ahol egy élelmiszerbolt volt a következő célállomásuk: mikulás csokikat, italokat és élelmiszert loptak mintegy 100.000 forint értékben.

Előfordult, hogy egy zárt ingatlan ajtajáról leverték a lakatot, majd magukhoz vegyék az ott talált két gépkocsit. Beindítani nem tudták, ezért a probléma áthidalására trélert hívtak, elszállíttatták, majd értékesítették az így ellopott kocsikat.

Kihallgatásuk során egyikük sem ismerte el a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.

Az egyik, azóta letartóztatott, 24 éves férfi, valamint szabadlábon védekező két társa ellen lopás bűntettének, valamint lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a dunaújvárosi kettős

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

 

Szélben jött a segítségét

Egy 81 éves nő a nagy szélben elesett Oroszlányon. Az arra haladó járőrök észlelték a földön fekvő nőt, akit orvoshoz, majd otthonába vittek. Az idős asszony lánya egy levelet írt, amiben megköszönte a rendőrség munkáját.