Munkára kényszerítették

2017. 08. 16., sze - 08:06
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kerekegyházi gyanúsítottak több hónapon keresztül sanyargatták a 37 éves sértettet, akit bántalmazással és fenyegetéssel bírtakrá a munkavégzésre.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya nyomozást folytat kényszermunka bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 51 éves kerekegyházi lakos és 25 éves fia ellen.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak 2017. április elején alkalmi munkavégzés céljából egy 37 éves helyi férfit hívtak a kerekegyházi tanyájukra.  A megbeszélt munka elvégzése után a két férfi rendszeresen erőszakkal, illetve annak kilátásba helyezésével fenyegette alkalmi munkavállalóját abból a célból, hogy náluk, valamint ismerőseiknél különböző házi-, illetve kerti munkákra kényszerítsék. Amennyiben a sértett nem megfelelően végezte el a rábízott feladatokat, megverték, illetve különböző fenyítő eszközök – fegyver, vagy annak utánzata, íjpuska, kard, valamint vipera – bemutatásával félemlítették meg. A sértettet folyamatosan figyelemmel kísérték, egyedül nem mehetett sehova, az elvégzett munkáért a járandóságát nem fizették ki. 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akció keretében 2017. augusztus 14-én 14 óra 42 perckor a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködésével elfogták a két kerekegyházi lakost és házkutatást tartottak otthonaikban. A kecskeméti nyomozók mindkét gyanúsítottat kihallgatásukat követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

15 percen belül

A hőgyészi rendőrök mindössze negyedóra alatt beazonosították a lopással gyanúsítható személyt, akinél az eltulajdonított értékeket is hiánytalanul megtalálták.

 

Gyalog és kamionban megbújva próbálkoztak

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenhárom migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Baleset a 3-as számú főúton

A 3-as számú főúton Arnót térségében a 191. kilométerszelvényben Miskolc irányába történt baleset miatt a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták.