Nagy értékű gépeket lopott egy építkezésről

2019. 09. 25., sze - 11:40
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanúsított gondosan elrejtette az eltulajdonított eszközöket a saját udvarán. A püspökladányi rendőrök azonban megtalálták őket, a férfinak pedig lopás miatt kell felelnie.

A rendőrségre 2019. július 21-én érkezett bejelentés arról, hogy egy bihartordai építkezésről több, nagy értékű gépet is eltulajdonítottak. Az egyenruhások a helyszínre mentek és adatgyűjtést, valamint tanúkutatást végeztek, amelynek eredményeként látókörükbe került egy mikepércsi lakos. A 22 éves férfinál kutatást tartottak a nyomozók, és az ingatlanja udvarán elrejtve, nylonnal letakarva, valamint dobozok mögé rejtve megtalálták a közel 3 millió forint értékű gépeket. Az eltulajdonított kotrógépet, valamint a döngölőt lefoglalták a rendőrök, majd visszaadták a tulajdonosának.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság a férfival szemben lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást. A szükséges eljárási cselekményeket a nyomozók elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nyíltan a szegedi nyílt napon

A Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban február 7-én tartottak nyílt napot. A közel száz érdeklődő fiatal bepillantást nyerhetett az intézmény életébe. Láthattak csapatszolgálati, alaki, kutyás, önvédelmi és fegyverbemutatót, megismerkedhettek a bűnügyi helyszínelők és a határvadászok munkájával, valamint megnézhették, milyen körülmények között tanulhatnak, ha beadják a jelentkezési lapot.

 

Kapcsolati tőke

Az érvényesülés zálogaként ismert kapcsolati tőkét kamatoztatta két Heves megyei körzeti megbízott, amikor egy hevesi idősek otthonának betörőjét derítették fel. A rövid idő alatt befutó lakossági információkból eredményt kovácsoltak.

 

Derűs nap Adyligeten

Az Adyligeti Rendészeti Szakgimnáziumban február 6-án tartottak nyílt napot. Megnyitóbeszéde elején, miután köszöntötte a megjelent több száz érdeklődő középiskolást, Sóti Kálmán ezredes, iskolaigazgató utalt arra, hogy a rendőri komoly és felelősségteljes hivatás.

 

Egy művelet más szemszögből

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-ellenes egységénél a mindennapok része a nyomozás, felderítés, és az elkövetők vagy sok esetben elkövetői csoportok elfogása.

 

Hívásfogadók ünnepe

A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központban programsorozatokkal várták az érdeklődőket a 112-es egységes európai segélyhívó szám (EENA) napján, február 11-én. Idén először csatlakozott a kezdeményezés népszerűsítéséhez a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya is.