Négy óra alatt kétszer kapták el ittasan

2020. 01. 22., sze - 12:08
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 45 éves helyi férfival szemben folytatott.

Az eljárás adatai alapján a járőrök 2019. december 26-án délután a 83-as számú főúton, Pápa külterületén állítottak meg egy személygépkocsit, és ellenőrizték annak vezetőjét. A 45 éves helyi lakossal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a járőrök a vezetői engedélyét elvették, őt pedig további mintavétel céljából előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, majd az elszámoltatását követően szabadon bocsátották. Ellene büntetőeljárás indult.

Ugyanezen a napon, pár órával később a rendőrök Pápa egyik utcájában ismét igazoltatták a 45 éves férfit, amint járművével közlekedett. A járőrök megállapították, hogy a sofőr jogosítvány nélkül vezetett, valamint a vele szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pedig ismét pozitív eredménnyel zárult. A sofőrt ezután előállították a helyi rendőrkapitányságra, majd járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

A Pápai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segítségnyújtás elmulasztása lehet a vád

A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást annak a tolnai sofőrnek az ügyében, aki a gyanú szerint balesetet okozott és segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt.

 

Őrizetben a cserbenhagyó

Őrizetbe vették a kisteleki rendőrök azt a férfit, aki a megalapozott gyanú szerint terepjárójával elütött, majd magárahagyott egy motorost Csengele közelében.