Négy rablás, három gyanúsított – az ügy lezárva

2021. 11. 23., k - 08:05
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A csepeli nyomozók befejezték a nyomozást annak a három férfinak az ügyében, akik a gyanú szerint egy dohányboltot kiraboltak, három másik üzletet pedig megpróbáltak kirabolni.

Az eladót fenyegetve követelte a kasszában lévő pénzt egy férfi 2021. január 31-én 11 óra 34 perckor egy XXI. kerületi dohányboltban. A nő a borravalónak kirakott pohárban lévő 1300 forintot odaadta az elkövetőnek, aki ezután elfutott.

Ugyanazon a napon kora délután egy XX. kerületi élelmiszerboltban és két dohányboltban is megpróbált fenyegetéssel pénzt szerezni egy férfi. Mivel az eladók egyik alkalommal sem adták át a bevételt a rabló elmenekült.

A fővárosi nyomozók az eljárás során azonosították a feltételezett elkövetőt a 30 éves Á. Olivért. A rendőrök gyanúja szerint a rablásoknál segédkezett a férfi két barátja is, S. Viktor és S. Richárd, akik a kiszemelt boltokban az elkövetések előtt terepszemlét tartottak, a rablás alatt pedig kint őrködtek.

A három feltételezett elkövetőt a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói az utolsó bűncselekményt követő 7 órán belül Csepelen elfogták és előállították.

A BRFK XXI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 30 éves Á. Olivért és két társát, a 20 éves S. Viktort és a 23 éves S. Richárdot egyrendbeli rablás bűntett és háromrendbeli rablás kísérlet gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Etil-heptedron és ADB-BUTINACA

A nagykátai nyomozók rajtaütöttek egy tápiósági páron, akik a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

 

A bűn nem kifizetődő

A szentesi rendőrök elfogtak egy internetes csalásokra szakosodott csoport négy tagját, akik a világhálón eladásra szánt tűzifát hirdettek, amelyek leszállítását a vételár kifizetése után a vásárlók részére nem teljesítették.

 

Alkalom szüli a tolvajt

Több százezer forintot lopott el a pultból, a VI. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Emlékeztették

Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.