Nem a mozdony fütyült – felderített vasúti dézsmálás

2020. 07. 07., k - 07:37
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A ceglédi rendőrök két órán belül elfogtak egy 23 és egy 39 éves férfit, akik egy, a helyi vasútállomáson álló konténer tartalmát apasztották a gyanú szerint.

A vasútőrök 2020. július 3-án késő délután a gyalogos felüljáróról vették észre, hogy az egyik tehervonaton két férfi ugrándozik és a rakományt dézsmálja. Láthatóan rutinosan mozogtak, levágták az egyik szerelvényen lévő kamion pótkocsijának plombáját, majd a kerékpárszállítmány darabjait egyenként hurcolták a sínek túloldalára, ahol füttyentésükre előállt egy fehér furgon. Néhány perc elegendő volt számukra, hogy féltucat, mintegy félmillió forintot érő, neonzöld bringával forduljanak. Bezsuppolták a zsákmányt a jármű rakterébe, ők is felpattantak rá, majd kövér gázzal Szolnok felé elmenekültek.

A vasútőrök értesítették a rendőrséget. A helyi zsaruk abból főztek, amijük volt, szerény leírás egy furgonról, távolból látott tolvajok, egy furcsa cipőnyom. Befutott azonban egy névtelen segítő telefonhívása, aki tuti megerősítő tippet adott az egyébként már nyomon lévő rendőröknek. A városban élő, 23 éves L. Attila háza előtt álló fehér furgon láttán már tudták, a legjobb helyen vannak. Hát még, amikor betódultak az előtérbe: nagyméretű, jellegzetes márkával és mint később kiderült L. Attila a helyszínen is otthagyott cipőtalpának lenyomatával mintázott kartondobozok, a hálószobába lépve pedig alig kicsomagolt biciklik pihentek. Hármat foglaltak le, a kár fele megtérült.

A rendőrök még egy embert előállítottak. Egy 39 éves helyi férfi nem sokkal a lakásban tartott kutatás előtt érkezett L. Attilához fehér furgonjával. Kihallgatásán L. Attila beismerte a bűncselekmény elkövetését, a másik gyanúsított tagadott.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a 39 éves ceglédi férfivel szemben szabadlábon hagyása mellett indult eljárást. A rendőrök kezdeményezték L. Attila letartóztatását, az ügyészség erre indítványt tett, a bíróság azonban nem látta indokoltnak a kényszerintézkedés elrendelését, ezért vele szemben is szabadlábon hagyása mellett folyik a további eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Szeged külterületén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 5 migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértők Ásotthalomnál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 21 migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Baleset az M7-es autópályán

Pázmánd térségében, a Balaton felé vezető oldalon két gépjármű ütközött össze, ezért lassú haladásra és torlódásra számítsanak a gépkocsivezetők!