Nem csak a Ferrarit nem vitték vissza

2019. 07. 03., sze - 06:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti nyomozók befejezték annak a nőnek és két férfinak az ügyét, akik egy motort, 7 tehergépjárművet, 19 autót és 2 hajót idegenítettek el jogosulatlanul több mint 237 millió forint értékben. Negyedik társuknál éleslőszereket találtak a rendőrök.

A 42 éves budapesti L. András és társai 2015 áprilisa és 2017 márciusa között az Európai Unió különböző országaiból – főleg Spanyolországból – bűncselekményekből származó járműveket szereztek meg, majd azok egyedi azonosító jeleinek meghamisítását követően, hamis iratok felhasználásával más uniós országban, többnyire Magyarországon értékesítették. A járművek egy részét L. András és élettársa, a 45 éves ercsi F-né T. Noémi saját, illetve álnéven bérelte spanyolországi autókölcsönzőkből, majd az autókat nem vitte vissza.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai az első autót, egy piros Ferrarit 2017. január 1-jén találták meg egy újbudai teremgarázsban. Pár nappal később a nyomozók elfogták a garázshely bérlőjét a 40 éves érdi H. Andrást, akinek a lakcímén, illetve a hozzá köthető autókereskedésekben tartott kutatáskor 20 darab 9 milliméteres éleslőszert találtak. A rendőrök a férfit lőszerrel visszaélés bűntett és más bűncselekmény miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók aznap elfogták a 44 éves érdi B. Zsoltot, aki az autókra a hamis rendszámokat adta. A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói L. András és élettársa ellen elfogatóparancsot adtak ki, amely alapján 2017 márciusában elfogták a férfit, majd 2017 decemberében F-né T. Noémi feladta magát. A rendőrök L. Andrást és társait orgazdaság, valamint más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók országszerte több raktárat, telephelyet kutattak át, amely során megtalálták és lefoglalták az elidegenített járműveket. Az elkövetők 1 motort, 7 tehergépjárművet, 19 autót és 2 hajót idegenítettek el jogosulatlanul, ezzel több mint 237 millió forintos kárt okozva, amely a járművek lefoglalásával megtérült.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen az embercsempész

Egy cseh állampolgárságú férfi ellen embercsempészés miatt indult eljárás Csongrád megyében, aki a gyanú szerint két határsértőnek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépéséhez.

 

Együttműködési megállapodás

A Körmendi Rendészeti Szakgimnázium és több, Komárom-Esztergom megyében működő oktatási intézmény vezetője együttműködési megállapodást kötött, aminek aláírására a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság adott otthont.

 

Megszakították a sorozatot

Öt hétvégi házat tört fel Nyergesújfalun az a 33 éves férfi, akit az esztergomi rendőrök elfogtak, a bíróság pedig letartóztatott.

 

Bíróság elé állhatnak a sorozattolvajok

Befejezte az ügy vizsgálatát a rendőrség, azzal a két férfival és fiatalkorú társukkal szemben, akik több miskolci üzletből loptak el különféle árucikkeket.