Nem felel meg a tényszerű tájékoztatásnak a 24.hu cikke

2019. 05. 23., cs - 21:27
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a folyamatban lévő nyomozásban nem hallgatott ki jegyzőkönyvileg bv. dandártábornokot.

A 24.hu internetes hírportálon 2019. május 23-án 19 óra 32 perckor „Egy bv-s dandártábornokot és egy civilt is kihallgattak VV Fanni ügyében” címmel jelent meg írás, amelyben a hírportál azt állítja, hogy az emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folyamatban lévő büntetőügyben a rendőrség egy bv. dandártábornokot is tanúként hallgatott ki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a tényszerű és hiteles tájékoztatás érdekében tájékoztatja a közvéleményt, hogy az eljárásban jegyzőkönyvileg bv. dandártábornokot nem hallgatott ki. A valóság ezzel szemben az, hogy a nyomozóhatóság megkeresést küldött egy büntetés-végrehajtási intézmény részére, amelyben kérdéseket tett fel. Ez az átirat és az erre adott válaszok, azonban nem felelnek meg annak az állításnak, hogy a nyomozóhatóság az intézmény vezetőjét a büntetőügyben tanúként hallgatta volna ki.

A folyamatban lévő nyomozásban továbbra is egy gyanúsított szerepel, akinek a letartóztatását a bíróság elrendelte. A folyamatban lévő nyomozásról a Budapesti Rendőr-főkapitányság további tájékoztatást nem ad. ​

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam