Nem gyerekcsíny

2018. 12. 31., h - 06:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK nyomozói elfogtak hét fiatalt, akik nyolc nap alatt húsz alkalommal törtek be budapesti üzletekbe.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. kerületi Rendőrkapitányságának járőreit 2018. december 26-án 23 órakor riasztották, mert egy IX., Ferenc körúti étterembe betörtek.

A bevezetett nyomozati cselekményeknek köszönhetően a nyomozók azonosították a betörőket, négy 13 éves, egy 14 éves, egy 15 éves és egy 16 éves budapesti fiút.

A további nyomozásnak köszönhetően a rendőrök megállapították, hogy a fiatalok december 19-e és 27-e között Budapest III., V., VI., VIII., IX., XI., és XIV. kerületében törtek be éttermekbe és üzletekbe.

A betörések során közel 700 ezer forintot loptak el, és több mint 300 ezer forint kárt is okoztak.

A nyomozók a fiatalokat elfogták, előállították, és a 13 éves fiúk kivételével gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A 16 és a 15 éves fiút a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A Budai Központi Kerületi Bíróság a 16 éves fiú esetében 2018. december 29-én elrendelte a letartóztatást, a 15 éves fiút bűnügyi felügyelet alá helyezte.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.