Nem gyógyulni, lopni ment a rendelőbe

2020. 01. 18., szo - 09:45
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Zseblopási Alosztály nyomozói a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőket.

Szolgálatban lévő rendőrök figyeltek fel egy nőre 2020. január 16-án 12 óra körül, aki egy VIII. kerületi rendelőintézetben várakozó páciensek táskájából próbált meg lopni úgy, hogy a vállára helyezett kabátjával takarta a kezét, miközben értékek után kutatott.

A nő két beteg táskájából próbált lopni, de a táska mozgását a sértettek észlelték, és a lopást megakadályozták. Ezután egy harmadik nő táskájából lopott el egy pénztárcát.

A nyomozók azonnal elfogták az 51 éves hatvani Sz. Évát, valamint a rendelőintézet előtt járómotorú gépkocsiban várakozó társát, a 29 éves, szintén hatvani B. Norbertet.

Őket a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztály nyomozói őrizetbe vételük mellett egy rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétség és két rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétség kísérlet elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Az ellopott pénztárcát visszaadták tulajdonosának.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ismeretlen holttest

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai a lakosság segítségét kérik.