Nem úszta meg

2022. 01. 14., p - 07:50
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A zuglói nyomozók nem hagyták aludni az ügyet: kilenc hónappal az elkövetés után sikerült azonosítani a nyaklánckitépőt; most fejezték be a nyomozást.

A gyanú szerint egy férfi 2019. március 13-án nem sokkal 11 óra után Budapest XIV. kerületében, egy Bosnyák téri villamosmegállóban az ott várakozó 69 éves nő nyakából megpróbálta kitépni aranyláncát. A nő védekezett, így ez csak részben sikerült; a férfi az ékszerből kitépett egy darabot és azzal elfutott.

Hónapokkal később, 2019. december 30-án 7 órakor egy XVI. kerületi címen történt rendőri intézkedés, mely során elfogták a 34 éves B. Zsoltot. A zuglói rendőröknek a férfit sikerült beazonosítani a nyaklánckitépés feltételezett elkövetőjeként; gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben, mely során beismerő vallomást tett.

A XIV. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a rablás miatt indított nyomozást befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.

​ 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megoldották a problémát

Egy gádorosi férfi autója defektet kapott, de nem volt szerszáma, hogy lecserélje. A nagykátai rendőrök segítettek.

 

Vádemelési javaslat a bűnszervezet vezetője ellen

Az Egyesült Királyságban élő irányító személy és a magyarországi csoport tagjai az „unokázós-csalás” módszerével 2020. április 3-16. között összesen hat nyugdíjast tévesztettek meg. A szekszárdi rendőrök befejezték a nyomozást.