Nemzetközi drogkereskedő-hálózat tagjait fogták el

2019. 08. 24., szo - 06:01
ORFK Kommunikációs Szolgálat

Egy 115 milliós marihuánaszállítmány elosztásakor érték tetten a horvát, magyar és koszovói gyanúsítottakat a Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást három férfival szemben.

Az eljárás során beszerzett információk alapján a KR NNI nyomozóinak tudomására jutott, hogy 2019. augusztus 22-én, Budapesten jelentős mennyiségű kábítószer cserél gazdát, ezért bűnügyi akciót szerveztek az üzletet lebonyolító férfiak elfogására. A rendőrök mindhárom férfit intézkedés alá vonták, majd a X. kerületben átvizsgálták azt a kisbuszt, amelyben a bűnözők a kábítószert tartották. A jármű rakterében a bűnügyi szemle alkalmával két dobozban összesen 46 kilogramm lefóliázott növényi törmeléket találtak a nyomozók. A lefoglalt anyag az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint marihuána, amely súlya alapján többszörösen meghaladhatja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke körülbelül 115 millió forint.

A KR NNI nyomozói az elfogott 32 éves horvát, az 57 éves magyar, valamint a 23 éves koszovói állampolgárt előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A rendőrök szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pest MRFK – 2019

Az előző évben elvégzett, és az idei esztendőre kitűzött rendőri feladatokról tartott számvetést Pest megye rendőrfőkapitánya.