Nincs menekvés az embercsempészeknek

2021. 10. 17., v - 05:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

Eredményes volt a belga és a magyar hatóságok együttműködése.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai 2021. október 14-én a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren átvették az embercsempészés miatt európai elfogató parancs alapján körözött, és a belga hatóságok által elfogott gyanúsítottat, akit a bíróság 2021. október 16-án letartóztatásba helyezett.

A bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt folyamatban lévő nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy az elfogott iraki férfi 2019 decemberében két alkalommal szállított személyautóval Magyarország területére jogellenesen bejutott migránsokat Domaszék térségéből Ausztriába.

A férfi elfogása egyben azt is jelenti, hogy az eljárás immár 21 fő gyanúsítottal szemben folyik tovább, és a nyomozó hatóság az ügyben keletkezett iratokat várhatóan még idén vádemelési javaslattal továbbítja a nyomozást felügyelő Szegedi Járási Ügyészség részére.

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.