Nincs mentség

2021. 11. 12., p - 07:26
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 35 éves férfi a gyanú szerint egy pónilóval vontatott fogat után kötött egy kecskét. Mintegy 10 méteren keresztül vonszolta, rángatta és rugdosta a jószágot.

Az ügyben feljelentés érkezett a rendőrségre, a zsaruk azonnal megindultak. Kiderítették, az állat tulajdonosa egy hosszabbító kábellel kötötte az állatot a fogat után, majd elindult vele. Az kecske kezdetben szaladt a kocsi után, de nem sokkal később nem tudta tartani a tempót, elesett. Gazdája mintegy 10 méteren keresztül vonszolta tovább, majd lepattant a kocsiról, rángatta, többször megrúgta és megütötte az állatot.

Az érdi rendőrök a férfi elfogásáig meg nem álltak, a 35 éves helyi H. Dávidot 2021. november 10-én elszámoltatták. Az állat elkerült gazdájától.

A férfi kihallgatásán a bűncselekményt elkövetését tagadta és a gyanúsítás ellen panaszt tett. Vele szemben állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rongálás miatt keressük

A kiskunhalasi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjének megtalálása érdekében.

 

Baleset az M1-es autópályán

A főváros felé vezető oldalon, Mány térségében a rendőrök teljes szélességében lezárták az autópályát.

 

Egy nap, négy elfogás, két előállítás

A Szekszárdi Rendőrkapitányság és több bíróság is körözte az elfogott férfiakat, két fiatal lány pedig a gyermekotthonból tűnt el, ezért keresték őket.