Nőket raboltak ki Kispesten

2019. 08. 30., p - 09:01
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták azt a három férfit, akik pár nap alatt két nőt raboltak ki úgy, hogy befogták a szájukat és lefogták őket.

Egy férfi 2019. augusztus 15-én éjszaka Budapest XIX. kerületében, egy játszótéren hátulról befogta egy nő száját, majd társával leteperte a földre, és kivette a kezéből a telefonját. Az elkövetők harmadik társa közben figyeléssel biztosította a bűncselekmény elkövetését. Miután kirabolták a nőt, elmenekültek a helyszínről.

Három férfi pár nappal később Kispesten, a Baross utcában is hasonló módszerrel rabolt ki ismét egy nőt. Az elkövetők lefogták a nőt, befogták a száját, majd elvették tőle a táskáját.

A helyszín közelében több biztonsági és térfigyelő kamera is felvételt készített, amely alapján a kispesti nyomozók azonosították az első rablás elkövetőit, és a szerencsi kollégák közreműködésével 2019. augusztus 28-án délután elfogták a 19 éves taktaszadai férfit. A lakóhelyén tartott kutatáskor a rendőrök több mobiltelefont lefoglaltak, köztük az augusztus 15-én kirabolt nő telefonját. A taktaszadai férfi két társát, a 25 éves szalaszendi és a 20 éves fulókércsi férfit a kispesti nyomozók fogták el 2019. augusztus 29-én 1 óra 45 perckor Kőbányán.

A nyomozók megállapították, hogy a második rablást a gyanú szerint a fulókércsi és a szalaszendi férfi követte el, illetve ismeretlen társuk, akit a rendőrök továbbra is keresnek.

A rendőrök a három elkövetőt előállították a XIX. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol két férfit kétrendbeli csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás bűntett miatt, a taktaszadai férfit egy rendbeli csoportosan, bűnszövetségben elkövetett rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók a három férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hat óra alatt nyolcvanöt szabálytalankodó

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai ezúttal a passzív biztonsági eszközök használatára fókuszáltak a megyei összevont fokozott ellenőrzés alkalmával.

 

Kamionban bújt meg

Tompánál egy külföldi férfi próbált meg jogellenesen bejutni az országba.

 

Öt határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két év után rendőrkézen

A hajdúhadházi rendőrök nemzetközi elfogatóparancs alapján keresték azt férfit, akit külföldi hatóság segítségével fogtak el.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.