Nyolc hónap alatt 1,5 millió forintot lopott idősektől

2020. 01. 18., szo - 06:18
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A III. kerületi nyomozók befejezték annak a férfinak az ügyét, aki orvosnak, kárfelmérőnek, biztosító dolgozójának, lakásszövetkezet alkalmazottjának, vagy éppen ügyvédnek adta ki magát, hogy bejusson a lakásokba.

Egy férfi még 2018. július 16-án délután trükkös módszerrel jutott be Budapest III. kerületében, egy Kunigunda útjai lakásba. A férfi önkormányzati dolgozónak adtak ki magát, és azt állította, hogy azért küldték ki őt, mert a mellettük lévő építkezés miatt keletkezett kárukat megtérítik, de előtte fel kell mérnie a lakásban a hibákat. A férfi lefotózta a repedezéseket a falon, majd egy pohár vizet kért. Ekkor a sértett után ment a konyhába, és az asztalon lévő pénztárcából ellopott közel 50 ezer forintot, majd távozott.

A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy a férfi több hasonló bűncselekményt követett el, majd a kamerafelvételek és a személyleírások alapján azonosították a 41 éves budapesti K. Krisztiánt. Az ellene kiadott elfogatóparancs alapján 2019. március 26-án Budapest III. kerületében, a Római téren elfogták és előállították.

K. Krisztián 2018 júliusától elfogásáig 20 – többnyire – idős személy sérelmére követett el hasonló bűncselekményt Budapesten. A férfi orvosnak, kárfelmérőnek, biztosító dolgozójának, lakásszövetkezet alkalmazottjának, vagy éppen ügyvédnek adta ki magát, így jutott be a sértettek lakásába, majd a figyelmüket elterelve értékeket, főleg pénzt lopott el több mint 1,5 millió forint értékben.

A III. kerületi nyomozók K. Krisztiánt 20 rendbeli lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerte a bűncselekmények elkövetését. A rendőrök a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amelyet a bíróság elrendelt. K. Krisztián azóta letartóztatásban van.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam