Nyomkövető kutya segítségével fogták el a rendőrök a betörőt

2020. 02. 24., h - 09:25
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A Fejér megyei Abán történt bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit őrizetbe vették a nyomozók.

Betörésről érkezett bejelentés a rendőrségre 2020. február 23-án kora délután. A bejelentő elmondta, hogy Aba, Kossuth Lajos utca egyik ingatlanának tulajdonosát napközben a mentő kórházba szállította, és a hozzátartozók megkérték őt, figyeljen a házra, a kulcsokat részére átadták. A bejelentő éppen az udvar hátsó részében tevékenykedett, mikor a lakóház felőli zajokra lett figyelmes. Mint később kiderült, az elkövető az épület mindkét bejárati ajtaját berúgta, majd a házból egy kandallót hozott ki, amit elvinni már nem volt lehetősége, mivel a helyszínre érkező rendőri egységek megzavarták őt. A kandallót az udvaron hátrahagyva elfutott a férfi.

A helyszínre kiérkező Ugri nyomkövető kutya a betörésnél szagot fogott, és az elkövető házáig vezette a rendőröket, ahol elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 30 éves abai lakost. A férfit a nyomozók őrizetbe vétele mellett lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, melynek során beismerő vallomást tett. Az ügy vizsgálatát a Székesfehérvári Rendőrkapitányság folytatja.

.

 

.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Járvány idején sem ússzák meg

Az V. és a XIII. kerületi rendőrök a héten több betöréses lopás gyanúsítottját fogták el. A rendőrség a veszélyhelyzet mellett továbbra is ugyanolyan figyelmet fordít a közterületek nyugalmára és a bűncselekmények felderítésére, megelőzésére.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.