Óbudai lakásában árulta a kábítószert- elfogták a rendőrök

2020. 09. 06., v - 05:55
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az óbudai nyomozók több mint tizenöt millió forint értékű kábítószert foglaltak le a 38 éves budapesti férfi lakásán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányság nyomozóinak olyan információ jutott a tudomására, miszerint a III. kerületi Királyok útján lévő egyik házban az ott lakó férfi kábítószerrel kereskedik. A kerületi nyomozók 2020. szeptember 3-án az esti órákban az adott címre kimentek és az ott lakó 38 éves férfit elfogták. A rendőrök a férfi lakásában kutatást tartottak, ahol kábítószerek porciózásához, adagolásához, csomagolásához szükséges eszközöket, valamint kábítószergyanús anyagmaradvánnyal szennyezett digitális mérlegeket találtak.

A nyomozók a kutatás során 3,7 kilogramm marihuánát találtak, amelynek egy része már ki volt porciózva, valamint a marihuánán kívül további 140 gramm növényi maradványt, két ecstasy tablettát, és egy LSD bélyeget is lefoglaltak.

A kutatás során a nyomozók a kábítószergyanús anyagok mellett – a több éve semmilyen legális jövedelemmel nem rendelkező férfitől - lefoglaltak még több mint 500 ezer forintot is.

A BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói Sz.Vilmost kábítószer kereskedelem bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A házban tartózkodó T. László Sándort, és T. László Zsoltot a nyomozók szintén előállították, és a mintavételt követően – amely pozitív eredményt mutatott –kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak velük szemben. A két férfi szabadlábon védekezik.

A lefoglalt - feltehetően kábítószernek minősülő anyagok - feketepiaci értéke az előzetes becslések alapján meghaladja a tizenötmillió forintot.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Frontális ütközés

Két autó karambolozott Sajópüspöki és Bánréve között. A balesettel érintett útszakaszt a rendőrség teljes terjedelmében lezárta.

 

Tálcával vitte volna az ékszert

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy helybéli férfit, aki több tálca arany ékszert kísérelt meg ellopni egy helyi ékszerüzletből, csaknem 1 millió forint értékben.