Ön nyert!

2021. 12. 08., sze - 06:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Ezzel a mondattal csaltak ki pénzt emberektől a feltételezett elkövetők, akiket az újbudai rendőrök elfogtak.

Egy ismeretlen hang 2020 decemberében hívta fel első áldozatát, akinek azt hazudta, hogy autót nyert egy nyereménysorsoláson. A hívó elmondta, hogy az autó átvétele előtt a közjegyzői díjat és a szállítási költséget át kell vállalnia a nyertesnek. Az örömben úszó sértett át is utalt több mint kétszázezer forintot a megadott bankszámlára, azonban hiába várta az autót, az nem érkezett meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói csalás gyanúja miatt indítottak eljárást, mely során kiderítették, hogy még két esetben hitették el az elkövetők a kiszemelt emberekkel, hogy nyertek. A három telefonhívással több mint ötszázezer forintot sikerült kicsalniuk.

A nyomozás során azonosították a 46 éves Sz. Gyulát, aki a rendelkezésre álló adatok szerint a csaló hívásokat kezdeményezte, és annak három társát, akik a bankszámlanyitásban, a híváshoz használt telefonkártyák vásárlásában és a megszerzett összegek tisztára mosásában vettek részt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói Sz. Gyulát háromrendbeli csalás vétsége, a 31 éves Cs. Mónikát kétrendbeli pénzmosás bűntette, a 20 éves R. Kálmánt egyrendbeli csalás vétsége, a 31 éves Cs. Bélát kétrendbeli csalás vétsége miatt kihallgatták, majd a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a dunaújvárosi kettős

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

 

Szélben jött a segítségét

Egy 81 éves nő a nagy szélben elesett Oroszlányon. Az arra haladó járőrök észlelték a földön fekvő nőt, akit orvoshoz, majd otthonába vittek. Az idős asszony lánya egy levelet írt, amiben megköszönte a rendőrség munkáját.

 

Mire jó a korcsolya?

A sporteszközzel négy tárolóhelyiséget tört fel egy férfi; a kőbányai rendőrök másnap elfogták.