Önbíráskodás és zsarolás miatt kell felelniük

2020. 11. 26., cs - 15:50
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Az adonyi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság 3 rendbeli csoportosan elkövetett önbíráskodás, valamint zsarolás bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 35, egy 36, valamint egy 53 éves adonyi lakossal szemben.  

A nyomozás adatai alapján a három férfi 2019. február 2-án Iváncsán - egy korábbi vagyoni igényük érvényesítése érdekében - tettleg bántalmazott egy besnyői, illetve egy iváncsai férfit, továbbá százhalombattai társukat, akiktől ezt követően több millió forintot és dohányárut követeltek. A zsarolók követelésük nyomatékosítása érdekében az egyik sértettől elvettek egy nagy értékű hűtőberendezést, míg a másik sértettől elvették annak személygépkocsiját, valamint a jármű okmányait.

Az adonyi nyomozók az esettel összefüggésben, az adatgyűjtések és kihallgatások eredményeként azonosították a három zsaroló férfit, akiket elfogásukat követően gyanúsítottként hallgattak ki.  

A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban az illetékes ügyészségnek átadta.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Önként jelentkezett

A rendőrkapitányságra önként ment be az a férfi, aki péntek este egy közlekedési baleset részese volt Debrecenben. A gyanú szerint a jármű vezetője megállás nélkül elhagyta a helyszínt.