Önbíráskodtak, most gyanúsítottak

2021. 11. 18., cs - 07:16
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint a három férfi egy villamoson fenyegette meg egyikőjük ismerősét, majd elvették a telefonját. A debreceni nyomozók bűnügyi őrizetbe vették őket.

A rendőrségre 2021. szeptember 21-én érkezett a bejelentés arról, hogy egy férfit többen megfenyegettek az egyik debreceni villamoson. A sértett három elkövetőről számolt be, akiket látásból ismert is, azonban soha nem tartozott egyikőjüknek se, támadói mégis egy állítólagos régi tartozás miatt számoltatták el. Öklüket rázva igyekeztek érvényt szerezni a követelésüknek, azonban nem volt a sértettnél készpénz, így a végén a mobiltelefonját kellett átadnia.

A rendőrök részletes adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, majd pár nap alatt azonosították a feltételezett elkövetőket.

A Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyesei egy 33 éves helyi férfit, és két társát, egy 25 éves hajdúsámsoni, valamint egy 22 éves hajdúböszörményi férfit vettek őrizetbe és előterjesztést tettek a letartóztatásukra, amit a Debreceni Járásbíróság elrendelt. A 25 éves gyanúsított otthonában kutatást tartottak a rendőrök és megtalálták, majd lefoglalták a mobiltelefont. Csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelniük.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a dunaújvárosi kettős

A rendőrök 24 órán beül elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki azt a két férfit, akik a gyanú szerint egy dunaújvárosi társasház pincéjéből több értékes tárgyat loptak el.

 

Szélben jött a segítségét

Egy 81 éves nő a nagy szélben elesett Oroszlányon. Az arra haladó járőrök észlelték a földön fekvő nőt, akit orvoshoz, majd otthonába vittek. Az idős asszony lánya egy levelet írt, amiben megköszönte a rendőrség munkáját.