Őrizetbe vették

2020. 02. 02., v - 10:28
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A távoltartás hatálya ellenére tért vissza volt élettársához, hogy elvegye pénzét az ordacsehi férfi.

A Fonyódi Rendőrkapitányság rablás miatt indított nyomozást egy 62 éves ordacsehi lakossal szemben. A gyanú szerint a férfi 2020. január 31-én annak ellenére tért vissza korábbi közös lakcímükre a 85 éves volt élettársához, hogy a bíróság ezt jogerős végzésében megtiltotta neki. Erősen ittas állapotában, a nőt ökölbe szorított kezével fenyegetve pénzt követelt tőle, aki a fenyegetések – és a távoltartást megalapozó korábbi bántalmazások – hatására átadta a nála lévő összes készpénzét.

A rendőrök a sértett bejelentését követően azonnal elfogták a fenyegetőző férfit, akit - őrizetbe vétele mellett – a bűncselekmény elhárítására idős koránál (és korábbi sérüléseinél) fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltiltás hatálya alatt vezetett-őrizetbe vették

A nagykőrösi egyenruhások az egyik hiányzó irányjelzője miatt állították meg a sofőrt. Kiderült, hogy nem is ülhetett volna volán mögé. Két hatóság, több alkalommal is eltiltotta őt a járművezetéstől.