Őrizetben a bántalmazó

2020. 01. 15., sze - 12:42
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vettek egy szabadszállási férfit, aki bántalmazta az élettársát.

 

Bejelentés érkezett 2020. január 10-én délután a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy Szabadszálláson egy 30 éves nőt bántalmazott az élettársa. A sértett a nyomozóknak elmondta, hogy a férfi az elmúlt időszakban többször megverte, de segítséget ezidáig senkitől nem kért.

Az áldozat vallomása alapján a rendőrök a feltételezett tettest keresni kezdték, ám ő a hatóság elől elrejtőzött, így ellene elfogatóparancsot bocsátottak ki.

A körözés alapján a nyomozók 2020. január 14-én délelőtt elfogták és őrizetbe vették a 40 éves helybélit, akit kapcsolati erőszak bűntettével és súlyos testi sértés bűntettével gyanúsítanak. A rendőrök az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek a férfi letartóztatásának indítványozására.

 

Kérjük, fogadja meg a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jótanácsait!

Amennyiben bántalmazás (akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata, Önnek joga van a segítséghez. Az alábbiakban azon lehetőségekről olvashat, ahol segítséget kaphat:

 

Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut.

A legfontosabb üzenetünk, hogy amennyiben úgy érzi, hogy az Ön vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követnek el, haladéktalanul hívja a rendőrséget a 112-es – ingyenesen hívható – segélyhívó számon, vagy tárcsázza az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat +36-80-205-520-as krízisvonalát. Ha úgy érzi, hogy azonnali segítséget nem igényel jelenlegi helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon.

 

A megyei segítő szolgálatok elérhetősége az alábbi linket található: http://www.police.hu/hu/ugyintezes/tavoltartas/bacs-kiskun-megye


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Három határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértők Kelebiánál

Jogellenesen jutott be az ország területére két külföldi férfi, akiket a rendőrök visszakísérnek az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Tolvajokat fogtak

A gödöllői rendőrök két férfit állítottak elő lopás miatt. Mint kiderült, egyikőjüket körözték is.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 17 határsértő Csongrád-Csanád megyében hétfőn. A rendőrök 8 főt feltartóztattak, 9 határsértővel és az őket szállító kisteherautó vezetőjével szemben pedig a román határőrizeti szervekkel közösen intézkedtek.