Őrizetben a gyújtogató

2017. 11. 16., cs - 15:16
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök elfogták a férfit, aki több száz bálát gyújtott fel Baranya megyében.

Budapesti munkahelyén fogták el a rendőrök 2017. november 14-én azt a 26 éves nagykátai férfit, aki a megalapozott gyanú szerint 2017. november 13-án este szénabálákat gyújtott meg Magyarszéken. K. Dániel gyanúsítotti kihallgatásán részletes, beismerő vallomást tett, amelynek során elmondta, hogy nem ez volt az első alkalom, amikor gyújtogatott. A férfi a rendőröknek elmondta továbbá, hogy a 2017 októberében történt mindszentgodisai és gödrei bálatüzeket is ő okozta, előtte pedig Tolna megyében is követett el ilyen jellegű bűncselekményeket.

A többmilliós kárt okozó gyanúsított ellen – őrizetbe vétele mellett – rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A cél a szabályok betartatása

Csongrád megyében az elmúlt egy hétben húsz alkalommal intézkedtek a rendőrök szabálytalanul előző, nehéz tehergépkocsi vezetőkkel szemben. A cél a szabálytalankodók kiszűrése, a járművezetők széles körű tájékoztatása, ezáltal a balesetveszélyes szituációk megelőzése.