Őrizetben a három embercsempész

2020. 06. 06., szo - 07:35
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök a 8-as számú főúton fogták el a három szír férfit.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Ajkai Rendőrkapitányság és a Devecseri Rendőrőrs munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály I. Bűnüldözési Osztályának közreműködésével 2020. június 5-én 4 óra 5 perckor a 8-as számú főúton állítottak meg egy magyar rendszámú Opel, valamint egy osztrák honosságú Audi típusú személygépkocsit.

A két autóban – amelyek Ausztria felé haladtak – összesen hét szír állampolgár utazott, közülük négyen illegálisan jutottak Magyarország területére.

A két járművezetőt és segítőjüket, továbbá a négy illegálisan az országban tartózkodó férfit előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra. A 25 és 26 éves sofőröket, valamint a 24 éves társukat őrizetbe vették, és embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek a négy illegális migráns ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Határsértő egy török kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.