Őrizetben a kábítószerrel kereskedő férfi

2020. 10. 18., v - 06:00
Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

A 2020 augusztusában indult nyomozás vezetett eredményre.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya a nyáron ismeretlen tettes ellen indított nyomozást jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer kereskedelem bűntett elkövetése miatt.

Az eljáró szerv birtokába jutott  az az információ, hogy egy magyarországi elkövetői kör nagy mennyiségű kábítószert akar az országba becsempészni. 2020. október 16-án lépte át az országhatárt egy lengyel honosságú tréler amelyen egy Renault típusú személygépkocsi volt. A személyautóba az egyik szomszédos országban drogot rejtettek, a jármű rendszámát leszerelték. A trélert vezető férfi a Budapest, XIV. kerületi Egressy úton a Renaultot átadta H. Mihály 42 éves budapesti lakosnak, aki egy garázsba akart beállni a járművel, amikor a rendőrök 22 óra 20 perckor intézkedés alá vonták.

A személygépkocsi átvizsgálása során a nyomozók rejtekhelyet és kábítószergyanús anyagot találtak, 40 csomagban összesen bruttó 17,58 kg kábítószergyanús növényi törmelék - a helyszínen elvégzett teszt alapján marihuána – került elő.

A H. Mihály lakásában tartott kutatás alkalmával 440,9 gramm kábítószergyanú növényi törmelék került elő.

A férfit kábítószer kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették. A rendőrök megállapították, hogy a tréler sofőrjének nem volt tudomása a kábítószer-szállítmányról.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Román embercsempészek rendőrkézen

A járőrök az 1-es számú főúton, Győrszentiván külterületén ellenőriztek egy gépkocsit, amiben több mint egy tucat migráns tartózkodott.

 

26-an feltartóztatva

A rendőrök egy zárt furgonban találták meg a migránsokat, a jármű sofőrje elmenekült a helyszínről.