Őrizetben a két embercsempész

2020. 08. 07., p - 07:39
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Veszprém megyei rendőrök a megyeszékhely határában és Devecser közelében fogták el a két ukrán férfit.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei 2020. augusztus 6-án 0 óra 48 perckor a megyeszékhely határában, míg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai nem sokkal később, 2 óra körül a 8-as számú főúton, Devecser közelében állítottak meg egy Opel és egy Mazda típusú autót. Mindkét lengyel rendszámú járműben – amelyek Ausztria felé haladtak – az ukrán sofőrökön kívül nyolc-nyolc, magukat afgán állampolgárnak valló férfi utazott. A tizenhat utas az elsődleges adatok szerint illegálisan jutott Magyarország területére.

A járművezetőket, továbbá az illegálisan az országban tartózkodó férfiakat előállították a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra. A 60 és 24 éves sofőröket őrizetbe vették, és embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták őket. A nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásuk indítványozására. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Keressük Szemán Jánost

A hajdúhadházi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 51 éves férfi eltűnésének ügyében.