Őrizetben a koszovói embercsempész

2021. 10. 22., p - 09:05
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A 29 éves férfi öt illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton Bogyiszló térségében ellenőrizték.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tolna megyei rendőrök 2021. október 21-én 16 óra 18 perckor ellenőriztek egy szlovén rendszámú személygépkocsit az M9-es autóúton Bogyiszló térségében. A járművet egy koszovói férfi vezette, aki négy, magát szír állampolgárnak valló férfit, és egy török állampolgárt szállított. A szír állampolgárok személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a koszovói állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A 29 éves férfit őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki embercsempészés bűntett elkövetése miatt. A nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására is.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.

 

Kiszűrve

A Pest megyei rendőrök két karavánt intettek ki a forgalomból.