Őrizetben a magyar embercsempész

2021. 07. 24., szo - 10:08
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az M6-os autópályán ellenőrizték a magyar honosságú autót, a sofőrt és a jármű utasait elfogták és előállították.

A Bátaszéki Autópálya Alosztály járőrei 2021. július 23-án 21 óra 30 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 141-es kilométerszelvényben, Tolna térségében ellenőriztek egy magyar rendszámú gépkocsit. A járművet egy magyar állampolgárságú férfi vezette, aki hét magukat szír állampolgárnak valló, utast szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 43 éves magyar állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A helyszínen elfogták a szúrkálót

A gyanú szerint két férfi összeszólalkozott, majd a fiatalabbik több késszúrással megsebesítette vitapartnerét, aki ennek következtében életét vesztette.

 

Miniszteri elismerést kapott

Smajda Ilona Márta r. alezredes, a Szekszárdi Rendőrkapitányság kiemelt főelőadója hosszú évtizedeken keresztül végzett kiemelkedő munkáját köszönték meg.