Őrizetben a sorozatbetörő

2021. 10. 21., cs - 15:17
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vasgyári Rendőrőrs területén szolgálatot teljesítő egyik körzeti megbízott fogta el azt a huszonnyolc rendbeli betöréssel gyanúsítható férfit, akit már a Miskolci Járásbíróság körözött.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 35 éves helyi férfival szemben. Az elkövető 2021. október 20-án 16 óra 10 perkor történt elfogását megelőzően Miskolcon - az Újgyőri főtéren, a Győri kapuban és a Vasgyár területén - családi házakba, lakásokhoz tartozó pincékbe, valamint garázsokba tört be. A lopások során az elkövető többek között arany ékszereket, készpénzt, elektromos kézi szerszámokat, kerékpárt, lakás felszerelési tárgyakat, ruhaneműket, illetve házi pálinkát tulajdonított el.

A rendőrök több hónapos nyomozás eredményeként azonosították a betörőt, akinek a körözéséről is intézkedtek. A Vasgyári Rendőrőrs körzeti megbízottja a férfit Miskolcon, a Daru utcában ismerte fel, akit elfogott és előállította a Miskolci Rendőrkapitányságra.

A nyomozók az elkövetőt gyanúsítottként hallgatták ki, és az őrizetbe vételéről is határoztak, majd előterjesztéssel éltek az ügyészségen a letartoztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig szabadult

A dunaföldvári rendőrök elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki azt a 46 éves gyöngyösi férfit, aki a város több üzletéből vitt, amit ért.

 

Etil-heptedron és ADB-BUTINACA

A nagykátai nyomozók rajta ütöttek egy tápiósági páron, akik a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

 

A bűn nem kifizetődő

A szentesi rendőrök elfogtak egy internetes csalásokra szakosodott csoport négy tagját, akik a világhálón eladásra szánt tűzifát hirdettek, amelyek leszállítását a vételár kifizetése után a vásárlók részére nem teljesítették.

 

Alkalom szüli a tolvajt

Több százezer forintot lopott el a pultból, a VI. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Emlékeztették

Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.