Őrizetben a Székesfehérvár külterületén halálos balesetet okozó férfi

2020. 11. 20., p - 12:20
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a 41 éves budapesti gépjárművezetőt és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Székesfehérvári Rendőrkapitányság halált okozó, ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást egy 41 éves budapesti férfi ellen.

Amint arról korábban beszámoltunk, halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2020. november 19-én 14 óra 10 perc körül a 7-es számú főúton, Székesfehérvár külterületén.  A rendelkezésre álló adatok szerint K. Gergő 41 éves budapesti lakos Citroen típusú tehergépkocsival közlekedett Székesfehérvár felől Szabadbattyán irányába, azonban haladása során a 78-as kilométerszelvényben áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező Suzuki típusú személygépkocsival. A baleset során a Suzuki 62 éves székesfehérvári sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A Citroen sofőrjével szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért a rendőrök elfogását követően további mintavételre előállították a férfit, majd - őrizetbe vétele mellett - 2020. november 19-én délután gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Eltiltás hatálya alatt vezetett-őrizetbe vették

A nagykőrösi egyenruhások az egyik hiányzó irányjelzője miatt állították meg a sofőrt. Kiderült, hogy nem is ülhetett volna volán mögé. Két hatóság, több alkalommal is eltiltotta őt a járművezetéstől.