Őrizetben az ékszertolvaj

2019. 09. 03., k - 15:00
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Közel kilencmillió forint értékű ékszert lopott egy pécsi ékszerüzlet kirakatából egy 28 éves férfi. A rendőrök 10 perc alatt elfogták.

Mint arról korábban beszámoltunk, a rendőrség ügyeletére 2019. szeptember 2-án 4 óra 30 perckor érkezett bejelentés arról, hogy az egyik pécsi ékszerbolt ablakát betörték. A helyszínre érkező rendőrök 10 perc alatt elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, egy 28 éves brit állampolgárságú férfit. Megállapították, hogy a férfi betörte az ékszerbolt kirakatát, egy erővágóval elvágta a biztonsági rácsot, majd a kirakatból nagy mennyiségű ékszert tulajdonított el, mintegy kilencmillió forint értékben. A betörést egy személy a mobiltelefonjával rögzítette, ezt a felvételt a rendőrök lefoglalták. A férfi az ellopott ékszereket a helyszín közelében elrejtette, majd később a rendőröknek megmutatta, hova tette azokat. A rendőrök előállították, majd kihallgatták gyanúsítottként, amelynek során beismerő vallomást tett.

A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. Ellene lopás miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti hírek

Bács-Kiskun megyében a mai napon ezidáig harmincegy illegális migránst tartóztattak fel.

 

Elismerés

Elismerésben részesült a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály vezetője.

 

Családon belüli erőszak

Hónapokon át bántalmazta feleségét a balatonlellei férfi, a rendőrök távoltartást rendeltek el.

 

Huszonhárom határsértőt tartóztattak fel

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba huszonhárom határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.