Őrizetben az embercsempész

2020. 12. 28., h - 12:38
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az M6-os autópályán ellenőriztek egy magyar rendszámú autót, melyben 13 illegális migráns és egy embercsempész utazott.

Mint arról korábban beszámoltunk, az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 120-as kilométerszelvényben 2020. december 27-én 16 óra 32 perckor a Bátaszéki Autópálya Alosztály rendőrei megállítottak egy magyar honosságú járművet. A járművet vezető bosnyák férfin kívül az autóban tartózkodott 13 utas, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 29 éves bosznia-hercegovinai állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételét követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Buszbaleset az M1-es autópályán

A bal pályatesten a belső és külső sávot a helyszíni szemle idejére lezárták, a leálló sávban rendőri irányítás mellett halad a forgalom.