Őrizetben az embercsempészek

2020. 10. 28., sze - 17:58
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök az M9-es autóúton ellenőriztek egy lengyel rendszámú autót, melyben nyolc illegális migráns és két embercsempész utazott.

Az M9-es autóút Szekszárd felé vezető oldalán 2020. október 27-én 20 óra 43 perckor – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Illegális Migráció Elleni Osztályának információi alapján – a Paksi Autópálya Alosztály rendőrei megállítottak egy lengyel honosságú járművet. Az autót vezető lengyel sofőr és a mellette helyett foglaló lengyel férfin kívül az autóban tartózkodott még nyolc utas, akik szír állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök az elfogott illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően, visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a 19 és 20 éves lengyel állampolgárokkal szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozók a két férfit gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Útjukba álltak

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 39 éves belga sofőr ellen, aki 21 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Visszakapta ellopott akkumlátorát

A szemfüles szomszédasszony felírta annak a furgonnak a rendszámát, amivel a tolvajok közlekedtek Telkibányán. A nyomozók három férfit hallgattak ki gyanúsítottként a lopással összefüggésben.

 

Szekszárdi diadal

A Heves megyei csapat nyerte a X. Országos Szakmai Közlekedésrendészeti Versenyt.