Orvhalásztak

2020. 02. 04., k - 08:43
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A halőrök és a halászati felügyelő tartóztatták fel azokat a tolnai férfiakat, akik Bogyiszló határában, a Duna egyik mellékágánál akartak illegálisan halat fogni.

A Tolna Megyei Kormányhivatal halászati felügyelője értesítette a tolnai rendőröket 2020. február 3-án a reggeli órákban, mert Tolnai Horgászegyesületek Szövetségének két hivatásos halőrével két férfit tartóztattak fel Bogyiszló térségében a Duna egyik holtágában. Az egyenruhások a helyszínen megtudták, hogy a halászati felügyelő és munkatársai egész éjjel figyelték a területet, mert információjuk volt arra, hogy két ismeretlen személy az előző nap délután úgynevezett nyakzóhálót helyezett ki a vízre.

kép

A rendőrök igazoltatták a két tolnai férfit, akik a halőrök helyszínre érkezésekor éppen húzták ki a vízből a hálót. Az elkövetőket előállították, elszámoltatták, és gyanúsítottként hallgatták ki orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A 35 és a 41 éves tolnai férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Veszprém megyei évértékelő

Megköszönte kollégáinak és az együttműködő partnereknek a 2019-ben végzett munkát a megyei rendőrfőkapitány.

 

Az együttműködést értékelték

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság értekezletre hívta az illetékességi területén az egyes rendészeti feladatokat ellátó személyeket és a polgárőr egyesületek vezetőit.