Orvvadászat Rábatamási külterületén

2021. 01. 20., sze - 08:16
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök két férfit fogtak el, akik engedély nélkül lőttek ki egy őzet.

A rendőrségre bejelentés érkezett, hogy 2021. január 19-én 7 óra körül, Rábatamási község külterületéhez tartozó szántóföldön, két férfi kilőtt egy őzet, amelynek tetemét egy gépjárműbe helyezték, és azzal egyikük farádi lakásához hajtottak.

2

A csornai rendőrök a férfi házánál – miközben a vad feldolgozását végezték - tetten érték a feltételezett orvvadászokat. Az 59 éves férfi, valamint rokona, egy 17 éves fiatal, az őz eredetét nem tudták igazolni, ezért a rendőrök elfogták és előállították őket a Csornai Rendőrkapitányságra.

4

A nyomozók megállapították, hogy engedéllyel tartott lőfegyverrel, de jogosulatlanul lőtték ki a vadat, ezért a farádi lakosokat orvvadászat bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Az 59 éves férfinak továbbá kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell.

 

2

A rendőrök az eltulajdonított vadhúst, valamint a lőfegyvert és lőszereket lefoglalták, az idősebb férfi fegyvertartási engedélyét bevonták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rongálás miatt keressük

A kiskunhalasi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy bűncselekmény feltételezett elkövetőjének megtalálása érdekében.

 

Baleset az M1-es autópályán

A főváros felé vezető oldalon, Mány térségében a rendőrök teljes szélességében lezárták az autópályát.

 

Egy nap, négy elfogás, két előállítás

A Szekszárdi Rendőrkapitányság és több bíróság is körözte az elfogott férfiakat, két fiatal lány pedig a gyermekotthonból tűnt el, ezért keresték őket.