Öt perc alatt elfogták az 1-es villamoson fegyverrel fenyegetőző férfit

2020. 10. 05., h - 16:17
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az 53 éves férfi a gyanú szerint egy gáz – és riasztófegyvert fogott rá az utasokra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. október 5-én 9 óra 23 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest III. kerületében, a Flórián térnél közlekedő 1-es villamoson egy férfi fegyverrel hadonászik és ráfogta az egyik utasra is.

Az óbudai rendőrök öt perc alatt a helyszínre értek, a férfit, - aki a Vörösvári úton leszállt a villamosról - a Bécsi út és Farkastorki út kereszteződésénél elfogták. A járőrök az 53 éves budapesti P. Zsoltnál megtalálták a gáz – és riasztófegyvert is.

A rendőrök az adatgyűjtések során megállapították, hogy P. Zsolt a villamoson hangosan hallgatta a zenét, ezért szólt rá az egyik egy utas. Az 53 éves férfi ekkor övtáskájából elővette a fegyvert, hadonászott vele, majd ráfogta az őt csendre intő nőre. Az eset során senki nem sérült meg, a férfi a fegyverrel nem lőtt. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányságára előállított P. Zsolt ellen fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett miatt indítottak nyomozást, elszámoltatása folyamatban van.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam