Pár nap alatt lopott és rabolni is próbált, az egyenruhások elfogták

2020. 04. 02., cs - 15:00
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Nem tartotta vissza újabb bűncselekmények elkövetésétől a 22 éves paksi férfit az, hogy néhány nappal korábban hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók. Most letartóztatásba került.

Mint arról korábban beszámoltunk, egy paksi nő tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki a városban levő cégük telephelyéről 2020. március 20-a délután és 2020. március 21-én a reggeli órák közötti időszakban ellopott egy vibrációs döngölőt.

Az elsődleges adatgyűjtést követően egy 22 éves helyi lakos került a rendőrök látókörébe. A nyomozók a férfit március 25-én elszámoltatták, majd gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétség megalapozott gyanúja miatt. Az elkövető elismerte a bűncselekményt. Elmondta, hogy a döngölőt egy ismerősének adta el. A rendőrök az ellopott értéket lefoglalták, és visszaadták a sértettnek.

Néhány nappal később – március 31-én délután egy óra körül – bejelentés érkezett, hogy egy ismeretlen férfi Paks főutcáján kerékpárral közlekedve – annak lendületét kihasználva –, ki akart rabolni egy helyi idős asszonyt, oly módon, hogy a kezéből a táskát kitépje. A nő ellenállt, így az elkövető nem jutott az értékekhez. Az ismeretlen férfi ezt követően elmenekült a helyszínről. A sértett az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyosan megsérült.

A szemtanúk, a járőrök és a nyomozók együttműködésének köszönhetően alig fél órán belül a városban elfogták a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 22 éves helyi férfit. A rendőrök elszámoltatták és gyanúsítottként hallgatták ki rablás bűntett kísérlet és súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az adatgyűjtés során kiderült az is, hogy a férfi az elmúlt hónapokban a fentieken túl további három alkalommal követett el lopást, és a március 20-án eltűnt vibrációs döngölőt is ő tulajdonította el néhány nappal korábban egy paksi telephelyről.       

Az elkövetőt eddig háromrendbeli lopás vétség, egyrendbeli lopás bűntett, egyrendbeli rablás bűntett kísérlete és egyrendbeli súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A férfit a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Az ügyészség indítványára  a bíróság 2020. április 2-án elrendelte a letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éjszakai migrációs nyomás Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 59 határsértő Csongrád megyében éjszaka. A rendőrök 23 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 36 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Bilincsben a kerékpártolvaj

A pilisvörösvári rendőrök elfogták azt a 47 éves budapesti férfit, aki az elmúlt időszakban három bringát is elkötött Solymáron.