Pár órán belül elfogták a betörőt

2018. 02. 09., p - 13:08
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonalmádi rendőrök előállítottak egy 69 éves küngösi férfit, aki betört egy helyi ingatlanba, onnan szerszámgépeket vitt magával.

A rendőrség ügyeletére érkezett bejelentés 2018. február 8-án reggel Küngösről egy lakóház gondnokától arról, hogy betörtek az ingatlanba, és több szerszámgépnek nyoma veszett.

A helyszínre kiérkező körzeti megbízott azonnal megkezdte az adatgyűjtést, amíg a balatonalmádi rendőrök a szemlével párhuzamosan szolgálati nyomkövető kutya segítségét kérték. A rendőri adatgyűjtés eredményeképpen a nyomkövető kutya által bejárt útvonalon növényi hulladékkal letakarva megtalálták az eltulajdonított tárgyakat, valamint egy kabátot, benne egy kulcscsomóval. A helyismerettel rendelkező körzeti megbízott a beszerzett információk alapján azonosította az elkövető személyét, aki egy közeli ingatlanban lakik. A rendőrök által megtalált kulcsok az ingatlan ajtaját nyitották. 

Gyanúsítottként történt kihallgatása céljából a 69 éves küngösi lakost előállították a Balatonalmádi Rendőrkapitányságra, ahol ellene kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult eljárás. A tulajdonos kára teljes mértékben megtérült.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset Tatabányán

Két személygépkocsi ütközött össze Tatabánya lakott területén kívül. Az egyik autó sofőrje a helyszínen életét vesztette.

 

Vitte a fát, meg a motort is

A rudabányai rendőrök lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rönkfát próbált lopni, és egy segédmotor-kerékpárt pedig el is tulajdonított. A motort a rendőrök megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának.